Make your own free website on Tripod.com

TRACKS Doorgenomen

ATB Route Zuidoost-veluwe/ posbank Een van Nederlands mooiste natuurgebieden, de posbank, is lange tijd voor mountainbikers off-limits geweest. Inmiddeks zijn er meer dan 700 MTB route paaltjes, goed voor bijna 100km, geplaatst en kan er weer naar hartelust worden gebiked in dit fantastische Veluwegebied.

De route heeft maar liefst 14 opstartpunten. Zij zijn in het dorpje Rheden begonnen. Dit deel van de route kan gerust als bikersparadise worden bestempeld. Slingerende singletracks, lnge klimmen en supersnelle afdalingen zorgen er voor dat zij zich bijna in de Ardennen waanden. Vervolgens voerde de route hen kilometers langs en over een schitterend heidegebied( in september en oktober staat de heide in bloei). Doordat zij dit stuk over makkelijke paden reden, hadden ze alle tijd om dit natuurschoon te bewonderen. Misschien hadden ze dit beter niet kunen doen, want ze raakten hopeloos verdwaald en tastten ze op een gegeven moment lettelijk in het duister. Met behulp van medebikers waren ze na enig gezoek 'back on track'. Het vele schakelen, sturen , klimmen en remen over de slingerende bospaden deed hen de haperende bewegwijzering echter snel vergeten.
Need they say more?

De hoofdroute is rond de 50km. De verschillende verbindingsroutes binnen de hoofdlus maken het mogelijk om sommige stukken af te snijden. Bikers die de afstand te lang vinden kunnen bij verschillende dorpen (Velp, Rheden,De Steeg, Ellecom, Dieren en Loenen) via afslaande lussen terugfietsen
.

Singletracks: 60%
Dualtracks  : 40%
Onverhard  : 85%

Berijders van deze route waren: Ard Krikke, Natasha Bloemhard & Chris Pollen
Bron : Funbox
Funbox gaf de volgende waardering

Technische Moeilijkheid ***
Hoogteverschil ****
Conditioneel Zwaar ****
Bewegwijzering **
Eind Conclusie ****