Make your own free website on Tripod.com

TRACKS Doorgenomen

ATB Route door de Graafschap

Wie één of meer foto's heeft over deze route kan ze versturen naar ons e-mail adres.

In de achterhoek is een is een 90 kilometer lange route voor Atb'ers in gebruik genomen. Deze volledig bewegwijzerde route loopt door de schitterende natuur van De Graafschap in de driehoek Gorssel, Lochem en Borculo. De route voert over hobbelige, onverharde bospaden maar ook over snell, verharde fietspaden, kortom er is volop variatie. De verhouding onverhard/verhard is ongeveer 90%/10%.
De Graafschap kenmerkt zich door een grote verscheidenheid in het landschap. Grillige hutwallen, prachtige bossen en stromende waterpartijen bepalen het beeld waardoor de ATB-route De Graafschap voert. Bij de Achterhoekse Bureau voor Toerisme en bij de VVV's in de Achterhoek is voor f3,50 een fraaie kleurenfolder verkrijgbaar met uitgebreide informatie over de route, waaronder de moeilijkheidsgraad en gedrachsregels. Ook bevat de folder een kaartje met daarop de igetekende route. Het traject , dat op drie plaatsen is in te korten, bestaat in feite uit een viertal lussen die elk apart zijn af te leggen.
Starten kan je op elk gewenst punt aan de orute, maar bij de zes aangegeven startpunten zijn horecavoorzieningen met parkeergelegenheid
.

Bron: Telegraaf