sramlogo.JPG (1802 bytes)

ESP 3.0

Gebruik: Net als de altus van shimano is deze groep in de eerste plaats bedoelt om brave vaders tijdens het weekend even te laten uitwaaien. Moelijke paden blijven verboden terrein voor deze groep. Wie echter ieder weekend in het zadel zit en ook voor de boodschappen zijn stalen ros van stal haalt, zal met de esp 3.0 niet echt geholpen zijn. In die omstandigheden opteer je best voor de 5.0 groep. De 3.0 is de compleet nieuwe "opstapgroep" van sram voor het jaar 2000

KENMERKEN:

Compatibel met systemen met zeven of acht tandwielen. Deze minigroep bestaat uit 2 derailleurs, een ketting en draaiende handgrepen, of de combinatie van handgrepen en remhendels. De achterste derailleur is uit composietmateriaal vervaardigd  de voorste derailleur een basisuitvoering in staal. De derailleurs kunnen tijdens het rijden worden ingesteld. In combinatineerde versie hebben de remhendels dezelfde vormgeving als die van de duurdere modellen.

ESP 5.0 / DIRT CENTERA

Gebruik: Dit is de eerste groep van sram die ook geen verkeerd figuur slaat in sportieve treffers met de vrienden. Dit is een perfecte groep voor wie wekelijks op een lastig terrein aan de slag gaat. Toch zou een intensief gebruik in dit soort omstandigheden iets van het goede te veel zijn.

KENMERKEN:

Compatibel met systemen met zeven of acht tandwielen. Net als de andere producten uit het assortiment doet men voor een groot aantal onderdelen van dit model een beroep op composietmateriaal van een hoge kwaliteit. De naven met conusvormige lagers / kuip zijn dicht uitgevoerd en de kabels zijn van inox. De remkracht kan in drie verschillende posities worden ingesteld. De look is vergelijkbaar met die van de 7.0, waar niemand rouwig om is.

 

 

p3_small.jpg (10559 bytes) ESP 7.0 / DIRT NEOS

Gebruik: Hij is vergelijkbaar met de lx van shimano, aangezien hij een intensief en frequent gebruik toelaat op ieder type terrein en onder gelijk welke weersomstandigheden. Dit id de eerste groep van sram die ook in competitie kan worden ingezet.

delail1_small.jpg (2573 bytes)  

KENMERKEN:

Compatibel met systemen met acht of negen versnellingen. Naven beter afgedicht dankzij het gebruik van dubbele pakkingen. Corrosiebestendige schroeven. Remarmen in gesmeed aluminium. De handgrepen zijn van anti-wrijvingsmateriaal voorzien. Hij maakt gebruik van aluminium voor de achterste derailleur. De onderdelen zijn soms in steviger compositietmateriaal uitgevoerd. De remarmen zijn stijver.

ESP 9.0 / DIRT QUARZ

Gebruik: Vergelijkbaar met de xt van shimano. Ook hier kregen de ontwikkelingsingenieurs de opdracht om het beste compromis te vinden voor gewicht, stevigheid, functionaliteit, uithouding en prijs. Deze groep is bestand tegen lange en lastige ritten.

 

KENMERKEN:

Op de naven kan een schijfrem worden gemonteerd. De naven zijn uitgerust met ringlagers en hun naafflenzen zijn bestand tegen radiaal opgestelde spaken. De remmen zijn van het parallellogramtype. De remkracht kan traploos worden ingesteld. Een veer die in de rechter handgreep is ingewerkt, verzacht de kracht die men nodig heeft om de handgreep te draaien. Het draaiende gedeelte werd verlengd. De kabels zijn met teflon behandeld.

ESP 9.0 SL / DIRT PLASMA

Gebruik
: Sommige elementen zijn lichter dan die van de xtr-groep. Dezelfde toepassingen als de 9.0. Met de sl kan men recordwaarden bereiken op het vlak van het totaal gewicht van de fiets; als men ook op andere onderdelen van de mountainbike op de grammen let.

 

 

KENMERKEN:

De derailleurwieltjes zijn op lagers gemonteerd. De naven hebben aan as van aluminium. SL staat voor Super Light; het lage gewicht is dan ook het doorslaggevende voordeel. De look(wit nacré) is erg stijlvol.