Make your own free website on Tripod.com

BANDEN

Downhill banden

HUTCHINSON SQUALE 2.2 (boven)

Deze iets smallere band met wijder openstaand noppenpatroon zorgt ervoor dat je op losse ondergrond goed vooruit kunt komen. Je merkt duidelijk dat de band grip heeft. Een veilige band die vooral voor gras/bos en rotsen bestemd is.

MAXXIS NIGH ROLLER 50a 2.5

Deze band is uitgerust met een iets zachter rubber, (50a) zodat op rotsachtig terrein extra grip is. Door het open profiel is deze band voor gras/bos en rotsen geschikt. In de hielen is extra rubber toegepast dat het snake-bite gevaar echter weinig oplost

band1.jpg (16488 bytes) band2.jpg (8766 bytes)
band3.jpg (8406 bytes)
HUTCHINSON JUMBO 2.45 .(onder)

Deze band beschermt zijn zijkant met uitstekende noppen. Deze noppen zorgen in bochten voor veel grip. En door zijn grote diameter geeft de band een goede vering. Het is er eentje voor rotsachtig terrein

MICHELIN WILDGRIPPER DH 2.2

Deze band met wijd uit elkaar staande noppen heeft enorm veel remvermogen.Hierdoor ook meer rolweerstand wat door gebruik van zacht rubber weer een beetje te niet gedaan wordt gedaan. Een goede band warneer de afdaling technisch en snel is, omdat deze band tevens veel grip in bochten heeft. Ook op zachte ondergrond is dit een fijne band.

band4.jpg (14570 bytes) band5.jpg (14619 bytes)
NOKIAN GAZZALODDI 3.0 en 2.6 JR

De 3" brede band is enorm dik en zwaar. De diameter is 4 centimeter groter dan de rest waardoor 2 centimeter extra veerweg is gecreŽerd. Dit vermindert de benodigde druk en geeft daarom erg veel extra grip. Een band die voor zeer snelle technische afdalingen is bestemd, omdat hier de rolweerstand merkbaar hoog is. Zijn smallere broertje , de 2.6"Gazzaloddi Junior, is ook nog zeer groot. Hij heeft een iets ander profiel, maar beide zijn geschikt voor vooral rotsen en gras. (nokion 3" boven 2.6" onder)

NOKIAN VOUW:

Boven: de achterband en onder: de voorband

 

band6.JPG (12822 bytes) band7.JPG (13411 bytes)
SCHWALBE BLACK SHARK DOUBLE DEFENSE 2.5

Deze bredeband is zowel voor als achter te gebruiken. Het double defense staat op een twee verschillende preventies: een tegen snake-bite en een tegen doorprikken. De snake-bite-preventie bestaat uit extra rubber in de zijwand, waardoor er minder snel wordt doorgestoten. De andere lekpreventie bestaat uit een in meerdere lagen geweven karkas en een aramide-laag. De snake-bite preventie werkt niet goed. De versteviging is gewoonweg te slap en een beetje scherpe steen stoot al door. De bolle band loopt erg goed, heeft veel grip en werkt zowel goed op losse als op harde ondergrond.( boven achterband onder de voorband)

SPECIALIZED TWIN DOWN HILL-HC & SC

Deze banden hebben een dubbele beveiliging tegen stootlekken; inde wang van de band zit een verharding die niet makkelijk is te vervormen. En als deze dan toch vervormt, zit er een flap op de velg die zorgt dat de klap niet op de velg terecht komt. De banden zijn redelijk soepel te noemen, wat de rolweerstand zeker ten goede komt. De SC, oftewel voor zachte ondergrond heeft een niet zo'n open profiel als de echte modderbanden. De HC, harde ondergrond, is vooral bedoeld voor harde afdalingen.

 

TIOGA FACTORY DH 2.3

Dit zijn de enige vouwbare downhillbanden  op dit info blad. Ze zijn net iets lichter, maar ze hebben op de hoogte na geen extra preventie tegen snake-bites. Je ziet ze veel op de afdalingen, misschien wel omdat het een van de eerste bredere banden was. De banden zijn redelijk all-round, een open profiel zorgt ervoor dat ook op een zachte ondergrond nog veel grip is.

VREDESTEIN SLIVER SERUM 2.1

Deze Nederlandse band is de smalste en misschien wel de bolste band  op dit info blad. Hierdoor loopt hij erg licht en gaat erg goed in een bocht in. De noppen zorgen voor genoeg grip in de bochten. De band is uitgerust met een geoctrooieerde doorstoot preventie. De hiel is enorm stijf gemaakt, zodat hier de kans op stootlekken erg is afgenomen . Allen enorm harde stoten kunnen nog voor een lek zorgen. Als de band nu in 2.5" uitkomt dan kan het best wel eens een topper worden.