Make your own free website on Tripod.com

WARMING-UP /COOLING DOWN

Als je een nieuwe ATB hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze een lange tijd meegaat.(dit geld natuurlijk ook voor een gebruikte)
Onderhoud van je bike is dan erg belangrijk. Vooral de ketting, tandwielen en de derailleur hebben een regelmatige onderhoudsbeurt nodig.
Van het merk CFS zijn deze 3 middelen zeer geschikt voor je bike.

1. Kettingreinigerspray
Voor het reinigen en ontvetten met behoud van enige smering. Kettingspray is dus niet zo schraal als b.v brandstof.
2. Teflonspray
Voor het hoogwaardig en duurzaam smeren van materialen die aan hoge en langdurige belastingen blootstaan.
3. Siliconenspray
Voor het weren van vuil en vocht en tevens smeren.

* Alle CFS producten zijn CFK-vrij en bevatten dus geen stoffen die de ozonlaag aantasten.

Fietskettingen bestaan uit kleine schakels waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Bovendien kan de ketting door regenwater gaan roesten. Een droge of slecht onderhouden ketting veroorzaakt enorme wrijving en dus slijtage. Een vuile derailleur slijt niet alleen, maar verminderd ook de schakelwerking drastisch. Vooral bij ATB's omdat deze een open kettingkast hebben, kunen vuil, regen en zand hun vernietigende gang gaan.
Regelmatig onderhoud is dus noodzakelijk. Niet alleen ter voorkoming van reperatiekosten maar ook voor meer fietsplezier.
De CFS-smeermiddelen kunnen het gevecht tegen vuil en vocht gemakkelijk aan. Bovendien kun je deze middelen gebruiken zonder dat het een smeerboel wordt.

ONDERHOUDSTIPS

KLEINE BEURT

Het is het beste om na iedere tocht je ketting, tandwielen, derailleur goed schoon te maken dat kun je doen doormiddel van de volgende punten.

1. Veeg met een droge, niet pluizende doek zoveel mogelijk vuil van de derailleur, ketting en tandwielen af.

2. Spuit daarna CFS kettinspray op ketting, derailleur en tandwielen, zodat ook de laatste vet- en vuilresten verwijderd worden.

3. Spuit de ketting goed in met  CFS teflonspray. Het is het éénvoudigst om de spuitbus op de achtertandwielen te richten en dan de pedalen achteruit te draaien en tegelijkertijd te spuiten. Ervan uitgaand dat de ketting dan ongeveer in het midden van de achtertandwielen ligt, smeer je zo de ketting en de tandwielen..

4. Daarna alles op dezelfde manier inspuiten met CFS siliconenspray om het een goede beschermende laag tegen vocht, vuil en roest te geven.
5. Spuit ook CFS teflonspray tussen de asjes van de derailleurwieltjes. Dit kan eenvoudig door de fiets even op kijn kant te leggen.
GROTE BEURT

1. Demonteer de ketting met een kettingpons.

2. Reinig en ontvet de ketting en tandwielen met CFS kettingspray.

3. Spuit de onderdelen goed in met CFS telflonspray en laat ze uitlekken.

4. Monteer de ketting

5. Behandel daarna de ketting en de tandwielen met CFS siliconenspray door de pedalen achteruit de draaien en tegelijkertijd te spuiten.