Make your own free website on Tripod.com

BODY

Onderhoud aan je A.T.B is erg belangrijk zoals jullie allemaal wel weten nu dan in de volgende maanden willen wij het één en ander aan onderhouds tips op onze pagina plaatsen.
Het volgende willen we ééns belichten:

 

Vervangen van een Shimano Cassettebody:
De Shimano-achternaaf besttat uit een aantal verschillende delen: De naafhuls, de as en de cassettebody. Laatstgenoemde kan problemen geven door slijtage, bevriezing of speling. Voorheen leverde Shimano een tool om de cassettebody te reviseren. Helaas is deze tool niet meer in de handel, zodat de defecte body altijd vervangen moet worden.

p10_small.jpg (5521 bytes) Het gereedschap:

.cassette-afnemer en sleutel 24.
.kransafnemer.
.conussleutels 15 - 17
.inbussleutel 10mm
p1_small.jpg (7747 bytes) Eerst even wat informatie over de body. Deze bestaat uit een huls waarin een vertanding zit.(foto1)
In deze huls loopt een binnewerk, waarop twee verende pallen gemonteerd zitten (foto2)
Deze pallen grijpen bij het pedaleren in de vertande huls: het wiel wordt voortbewogen.
Bij het freeweelen lopen de pallen telkens over de vertanding heen, wat het tikken in de naaf veroorzaakt.
uiteraard wordt de body aan beide zijden afgelagerd met kogeltjes.
p2_small.jpg (6803 bytes)
p3_small.jpg (5972 bytes) Om de body te kunnen demonteren moet de cassette eraf gehaald worden. Met een kransafnemer, cassette-afnemer en een sleutel 24 wordt de cassette verwijderd.(foto3) De as wordt vanaf de linkerzijde losgedraaid met conussleutels. Afhankelijk van het type naaf is dit tweemaal conussleutel 15 of eenmaal sleutel 15 en eenmaal sleutel 17. Wanneer de as verwijderd is (foto4) kunnen de kogels zowel links als rechts uit de naaf gehaald worden. p4_small.jpg (10287 bytes)
p5_small.jpg (8546 bytes) De body zit vast op de naafhuls door middel van een schroefbus. Door een 10mm inbussleutel in de body te steken (foto5)bereik je deze schroefbus. Een korte inbussleutel kun je het beste verlengen met een pijp, omdat de bus nogal vast kan zitten. Draai de bus linksom los en neem de body van de naafhuls.(foto6)Let bij aanschaf van een nieuwe body erop, dat deze van hetzelfde type is als de oude. Er zijn veel verschillende body's verkrijgbaar. p6_small.jpg (5625 bytes)
p7_small.jpg (8101 bytes) De nieuwe body aan de achterzijde voorzien van wat vet,(foto7)zodat deze zijde waterafstotend wordt. De body terugplaatsen op de naafhuls door middel van de schroefbus. Ook aan de schroefdraad van de schroefbus mag wat vet gesmeerd worden. De bus goed vast zetten. Wanneer de body vastzit, wordt de naaf aan beide zijden voorzien van een goede kwaliteit vet en kogels.(foto8)Hierna volgt de as, welke weer met de conussleutels nauwkeurig wordt afgesteld.(foto9)Als laatste wordt de cassette gemonteerd envastgezet met de cassette-afnemer en sleutel 24. p8_small.jpg (9546 bytes)
p9_small.jpg (9181 bytes)

TIPS

Wanneer voer je deze reparatie uit?
-als de body niet meer soepel loopt.
-er teveel speling op de body zit.
Hoeveel tijd heb ik er voor nodig?
-circa 25 minuten.